Specialisaties

Podotherapie Oost-Nederland biedt podotherapie aan in de ruimste zin van het woord. Alle verschillende voetklachten of samenhangende houdingsklachten kunnen door ons onderzocht en in veel gevallen behandeld worden. Toch willen we hieronder een aantal 'high lights' expliciet benoemen.

Nagelbeugeltechniek

Podotherapie Oost-Nederland heeft in samenwerking met Medisch Spectrum Twente onderzoek gedaan naar de werking van onze nagelbeugel techniek versus een wigexcisie. Hieruit kwam naar voren dat bij de keuze tussen deze twee behandelingen bij een ingegroeide of ingroeiende nagel het plaatsen van een nagelbeugel de beste keuze is. Een nagelbeugel kan direct op de nagel worden geplaatst en door de lichte spanning die direct op de beugel kan worden gezet zal de nagelvorm al zo veranderen dat de pijn direct minder wordt. Na het plaatsen van de nagelbeugel kunnen werkzaamheden direct worden hervat en is er geen verlies van tijd. Voor ons is de nagelbeugeltechniek een geweldig middel, omdat het zo snel verlichting van de klachten geeft op een relatief simpele manier dat we veel 'eer' van ons werk hebben.

Diabetespodotherapie

Een podotherapeut is gespecialiseerd in de preventie van klachten bij mensen met diabetes mellitus en de behandeling van voeten van mensen met diabetes mellitus. Op alle mogelijke vlakken heeft deze groep onze aandacht en zorgen we ervoor dat we de preventie en behandeling zo goed mogelijk in kunnen zetten. 

Zie hier het Podomedics filmpje met informatie over de verzorging van uw diabetische voeten. Klik hier voor de Podomedics voorlichtingsvideo over de diabetische voet. En u kunt alle informatie nog een keer herhalen via de Podomedics kennistoets.

Podotherapie bij houdingsklachten

Door de voetstand te veranderen, verander je de gehele houding van iemand. Podotherapie Oost-Nederland is gespecialiseerd in het beinvloeden van houdingsklachten zoals knie-, heup,- of rugproblemen door de voet op een andere manier te laten staan of laten afwikkelen. Door deze behandeling kunnen ook mensen die geen voetklachten hebben, maar problemen in andere gewrichten bij ons terecht. Vaak heeft iemand al een behandeling bij een andere (para)medicus ondergaan. Zo nodig zal het behandelplan in overleg met de andere behandelaars worden opgesteld.

Multidisciplinaire samenwerking

Wanneer de hulpvraag de podotherapeutische competenties overstijgd dan kan een patiënt gezien worden op een adviesspreekuur met de orthopedisch schoenmaker of er wordt een afspraak gepland op een spreekuur waar orthopedisch schoenmaker, orthopedisch instrumentmaker en podotherapeut gezamenlijk kijken wat de best passende behandeling is. Afspraken hiervoor kunnen worden gepland op onze locaties in Enschede - Roessinghslbleekweg en Almelo - Twentepoort West.