Podobikefit voor fietsers

Podotherapie en bikefitting

Sportpodotherapie Oost-Nederland is specialist in podotherapeutische aanpassingen voor fietsers. Hiervoor hebben we de CustomForce ontwikkeld, dé podotherapeutische zolen voor in wielren- of mountainbikeschoenen.

In het bewegingspatroon neemt de voet de belangrijkste plaats in. De beweeglijkheid van de voet, de plaatsing van de voet en de (hyper-)mobiliteit van de grote teen zijn van invloed op de zijdelingse bewegingen van de knie. De knie hoort echter zo stabiel mogelijk te bewegen, zo recht mogelijk boven de voet. Een eerste pilotstudy is in samenwerking met Saxion Hogeschool uitgevoerd en de resultaten zijn goed. CustomForce beïnvloedt uw houding op de fiets positief!

Naast de invloed van de voet op de knie levert de voet ook vaak klachten op. Fietsers spreken van “dove” tenen, koude voeten, “brandende” voeten of tintelende tenen. CustomForce beïnvloedt deze klachten positief!

Om optimaal te kunnen profiteren van de mogelijkheden van op maat gemaakte podotherapeutische zolen is het nodig om vooraf de andere variabelen te onderzoeken en zo nodig aan te passen. Hierbij valt te denken aan de zadel-, schoen- en pedaalkeuze. Ook de stand van het bekken en een eventueel beenlengteverschil spelen een rol. Pas als al deze aspecten aangepast zijn wordt duidelijk wat er nog te verbeteren is vanuit de juiste ondersteuning van de voet.

Samenwerking

Voor een optimaal resultaat werken we samen met verschillende bikefitters. Bikefitting is het optimaliseren van de houding én het bewegingspatroon op de fiets. Het doel is om de fietser beter en comfortabeler te laten fietsen waardoor de fietser harder en langer rijden zonder klachten en worden blessures voorkomen. 

Kortom

Hebt u fietsklachten of fietsgerelateerde voetklachten en wilt u de perfecte podotherapeutische zolen om de klachten te verhelpen, dan is de interventie van Sportpodotherapie Oost-Nederland al dan niet in combinatie met een bikefit een goede oplossing!

Contact

Voor een podobikefit kunt u terecht op onze sportpodotherapie locaties:
Sportpodotherapie Oost-Nederland
053 8517156
mail@sportpodo.nu
www.sportpodo.nu

Het onderzoek

U wordt op uw eigen fiets gezet en uw optimale houding wordt bepaald. Door de voet te corrigeren, corrigeert de knie. In hoeverre correctie nodig is wordt onder andere bekeken met geavanceerde video- en meetapparatuur. Op de eerste foto hieronder is een knie te zien die naar binnen staat. Op de tweede foto staat de knie recht door een correctie in de schoen.

Schoenen

CustomForce werkt optimaal in de goede schoenen! Wij leveren hiervoor Luck schoenen. Deze worden gemaakt op uw voetmaat en hebben daardoor een optimale pasvorm en zijn zeer geschikt om de CustomForce in te dragen. Kijk op www.luck-bike.es voor de collectie.