Voet&Poli

De opleiding Podotherapie van Saxion Hogeschool in Enschede heeft in 2010 een voetenpoli opgezet om haar studenten de basis van de podotherapie in de praktijk te kunnen laten brengen. Deze Voet&Poli is in samenwerking met Podotherapie Oost-Nederland opgezet, omdat wij graag bijdragen aan het opleiden van goede podotherapeuten. 

Op de Voet&Poli worden cliënten gratis behandeld die niet de financiële middelen hebben om hun noodzakelijke voetzorg te betalen, waardoor beide organisaties ook hun maatschappelijke verantwoordelijkheid erkennen.

Klanten van De Voedselbank, Stadsbank, Leger Des Heils en spelers van de Van Nistelrooy Academy worden onderzocht en behandeld bij de Voet&Poli met alle voorkomende voet- en voetgerelateerde klachten. Denk hierbij aan overmatige eeltvorming, steeds terugkerende likdoorns, problemen bij diabetes mellitus, problemen bij reuma, voetstandafwijkingen, houdingsklachten, teenstandafwijkingen, nagelproblemen en sportblessures. 

De Voet&Poli wordt geleid door oudere jaars podotherapiestudenten die jongere jaars podotherapiestudenten begeleiden tijdens de behandeling. Dit alles onder supervisie van podotherapeut, fysiotherapeut en manueeltherapeut Jan Laarhuis, die als vrijwilliger deze taak op zich heeft genomen. De agendaplanning wordt ook gedaan door  podotherapiestudenten.

Wilt u een afspraak maken op de Voet&Poli of wilt u weten of u in aanmerking komt voor een gratis behandeling neem dan contact op met de Voet&Poli via 06 19073402 of via voetenpoli.agz@saxion.nl
De Voet&Poli is gevestigd in het gebouw van Saxion Hogeschool in Enschede aan de M.H. Tromplaan 28.

Voet&Poli
Saxion Hogeschool
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede
06 19073402
voeten.agz@saxion.nl

Voet&Poi in De Twentsche Courant Tubantia van donderdag 5 december 2013: