Parachutesprong!

We hebben even moeten wachten op de juiste weersomstandigheden en op het filmpje, maar we hebben het gewaagd: De sprong van ons leven! We zijn met het hele team naar Teuge gegaan en hebben daar naar aanleiding van ons 30 jarig bestaan een parachutesprong gemaakt vanaf een hoogte van 1200 meter. Dat was veel hoger dan gedacht! Bijna het hele team heeft de sprong gemaakt en het was mooier dan we hadden kunnen hopen. Het weer en de plek waren prachtig, de zon scheen, een helder blauwe lucht, leuke mensen op Vliegveld Teuge, kortom een geweldige dag die we niet zullen vergeten! Bekijk een impressie op YouTube

Voet- en schoenscreeningsdag in Losser

Kom kennis maken met onze nieuwe podotherapeut in Losser! Kom voor een voet- en schoenscreening en een passend advies! Kom de nieuwe schoencollectie van Lossers Voetcomfort Schoenen zelf ervaren! 

We zien u graag op vrijdag 26 oktober tussen 9.00 en 16 uur aan de Raadhuisstraat 20 in Losser! Koffie en thee staan voor u klaar en parkeren in Losser is gratis!

 

 

Locatie Denekamp is verhuisd!

We zijn verhuisd per 18 oktober 2018 van de locatie van Fysio360 aan het Julianaplein naar het nieuwe gezondheidscentrum Het Gezondheidsplein aan de Oldenzaalsestraat 12e3, 7591 GM Denekamp. De ingang vindt u aan de markt. De samenwerking met Fysio360 verandert niet. Ons telefoonnummer en mailadres zijn ongewijzigd:

Podotherapie Oost-Nederland 
Telefoon 0541 200212 
denekamp@podotherapie.org
www.podotherapie.org

We hopen u te ontmoeten aan de Oldenzaalsestraat 12e3!

Afspraakherinnering

We sturen een afspraakbevestiging met informatie over de eerste afspraak, als iemand voor het eerst bij ons komt. We kregen steeds vaker de vraag of we dit voor andere afspraken ook kunnen doen. Dit hebben we geregeld en sturen uw afspraakherinnering per e-mail. Wilt u ook een afspraakherinnering ontvangen geef uw e-mailadres dan aan ons door. U krijgt dan een paar dagen voor de gemaakte afspraak een e-mail van ons met daarop de dag en tijd van de afspraak. 

Jubileum!

Onze collega Walijne Schoenmaker heeft 25 jaar geleden haar diploma in ontvangst mogen nemen en ze is inmiddels ook al 25 jaar werkzaam voor onze praktijk.
Wij zijn heel blij met haar werkzaamheden en tomeloze inzet en hopen dat zij dit nog jaren zal voortzetten. Walijne gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal!

Praktijkkeurmerk behaald!

We leveren graag de hoogst haalbare kwaliteit. We hebben onze beroepsvereniging NVvP onze kwaliteit laten beoordelen en hebben het praktijkkeurmerk behaald met een 9,5! We zijn heel blij met dit resultaat!

 

 

 


Digitale verwijzing

Vanaf 1 januari 2018 kunnen huisartsen digitaal verwijzen naar ons. De huisarts kan eenvoudig een digitale verwijzing versturen; veilig, efficiënt en foutloos. In de verwijsbrief wordt de relevante medische informatie automatisch ingevuld. Via het ZorgDomein platform is de huisarts goed op de hoogte van het zorgaanbod van ons, weet onze podotherapeut precies waarvoor u komt en bent u goed geïnformeerd op de eerste afspraak.

Tevredenheidsonderzoek

Van 15 januari tot 1 maart 2018 hebben wij in onze praktijken een tevredenheidsonderzoek houden. U geeft ons gemiddeld een 8,5! We willen u hartelijk danken voor het invullen van de vragenlijst, de feedback die u heeft gegeven en de opmerkingen die we hebben ontvangen. We zullen met deze gegevens onze dienstverlening en kwaliteit verbeteren. Dank u wel voor uw medewerking!

 

30 jaar de beste zorg voor uw voeten! 

30 jaar geleden is Inez van den Berg begonnen met de eerste podotherapie praktijk in Enschede, toen was podotherapie nog onbekend. De vakkennis in het team, de vakbekwaamheid en de liefde voor het vak heeft er voor gezorgd dat Podotherapie Oost-Nederland is gegroeid tot een bekende zorgverlener in Oost-Nederland met meerdere locaties in de regio. 

Al 30 jaar werken we met vakmanschap, deskundigheid en innovatieve oplossingen aan onderzoek en behandeling van voeten, waardoor de gezondheid van voeten in Oost-Nederland met stappen is verbeterd. We zijn trots dat we in deze 30 jaar een miljoen behandelingen met passie en plezier hebben uitgevoerd. We hebben dit kunnen doen dankzij samenwerking, ondersteuning en vertrouwen van onze partners. Om alle betrokkenen te bedanken wordt er begin september een groot feest gegeven voor alle relaties met onder andere medewerking van Mirjam Spitholt, docent Gelukskunde en Marcel Spijkerman, presentator bij RTV Oost!

Ons team bestaat uit een mix van gediplomeerde podotherapeuten, podotherapie-assistenten, secretaresses en technisch assistenten. We hebben verschillende behandelaars en expertise en interesse van alle teamleden wordt samen gebracht, zodat ieders deskundigheid en innovatieve ideeën volledig benut worden. Zo is er een aantal jaren geleden ook Sportpodotherapie Oost-Nederland ontstaan. Podotherapie Oost-Nederland anticipeert voortdurend op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg, is partner van Podomedics, een groep samenwerkende podotherapeuten, om krachten te bundelen en heeft verschillende samenwerkingsrelaties met aanverwante disciplines. We hebben ons altijd hard gemaakt om het beroep van podotherapeut te profileren door onder andere initiatiefnemer te zijn in de start van de opleiding podotherapie op Saxion Hogeschool in Enschede. Nog steeds worden studenten podotherapie begeleidt in onze praktijk.

Ook na 30 jaar bieden we nog een breed scala aan oplossingen bij verschillende voetproblemen en problemen hogerop in het lichaam die veroorzaakt worden door verkeerde voetstand of voetfunctie. Denk hierbij onder andere aan nagelbeugels bij ingroeiende nagels, teenortheses bij teenstandafwijkingen, oefeningen, schoenadviezen, taping, verbandtherapieën etc. Veel mensen denken bij podotherapie aan steunzolen. Podotherapeutische zolen bij voetstandafwijkingen, voetfunctieproblemen en klachten in knieën, heupen of rug zijn een vaak toegepaste oplossing bij veel verschillende klachten, maar podotherapie veel meer is dan dat!

Vacatures!

Jongere krijgt vanaf 16 jaar eigen rekening

In onze praktijk worden uw rekeningen verzorgd door Infomedics, waar de bescherming van uw privacygevoelige gegevens centraal staat.

Omdat kinderen vanaf 16 jaar zelfstandig een behandelovereenkomst kunnen aangaan, krijgen ze voortaan een eigen rekening. Zij hebben namelijk ook zelf recht op informatie over de behandeling en deze informatie valt onder het medisch beroepsgeheim van een zorgverlener. Dat medisch beroepsgeheim geldt ook tegenover de ouders of verzorgers.

De kosten voor een behandeling van een patiënt van 16 jaar en ouder mogen daarom niet terechtkomen op een zogenoemde verzamelrekening, waar ook gegevens van de ouders of andere patiënten op staan. De patiënt krijgt een eigen rekening die persoonlijk aan hem gericht is.

Deze verplichting komt voort uit de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst (artikel 7:447). Deze handelwijze voldoet aan de actuele privacywetgeving die wordt gecontroleerd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Schapenvacht maatpantoffels

Thuis warme voeten in heerlijke pantoffels en toch de correctie van je podotherapeutische zolen ervaren? Dat kan met onze Propodo maatpantoffels! We kunnen deze bij een paar podotherapeutische zolen leveren voor de serviceprijs van €150, dat is minder dan een paar zolen! Overleg met één van onze podotherapeuten naar de mogelijkheden of bel ons secretariaat.

Informatie over onze behandelmogelijkheden

Met Podomedics hebben we kort en bondig beschreven welke behandelmogelijkheden we hebben per klacht. Deze flyers zijn op onze locaties af te halen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sockwell sokken

Sokken hebben een grote invloed het welzijn van uw voeten. Podotherapie Oost-Nederland levert Sockwell sokken. Deze sokken zijn op onze locatie Enschede - Emmastraat 177, Enschede - Buurserstraat 212, Groenlo, Haaksbergen en Oldenzaal te passen en te verkrijgen en te bestellen via onze overige locaties.

De Sockwell sokken zijn speciaal bedoeld voor risicovoeten. Deze sokken hebben geen naad, een zacht materiaal onder de voet, een goede pasvorm en de boord aan de bovenkant knelt niet af. Deze sokken zijn uitermate geschikt voor mensen met diabetes mellitus, een vorm van reuma of vaatlijden waarbij de voeten kwetsbaar zijn. Het dragen van goede sokken kan problemen voorkomen.

Daarnaast hebben we compressiekousen in klasse 1 en 2. De kousen zijn naadloos, een goede pasvorm en bevorderen de circulatie. Ze geven steun en u staat steviger. De sokken zijn heel geschikt voor mensen die veel staan en lopen. Wanneer u steunkousen draagt of deze nodig heeft dan zijn deze niet geschikt. 

De Sockwell sokken zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals Merino wol, alpaca en bamboe. Hierdoor wordt de warmte en het vocht goed gereguleerd, voelen de sokken zacht aan en zijn ze duurzaam.

De sokken voor risicovoeten zijn te verkrijgen voor €19,95 de compressiekousen voor €24,95 per paar.

Kijk voor meer informatie over de Sockwell sokken, hun toepassingen en verschillende kleuren op www.sockwell.us.com of op onze Facebook pagina voor onze collectie.

Diabetes mellitus Zelfzorg dvd

In samenwerking met Podomedics geven wij een Diabetes mellitus Zelfzorg dvd uit. Onze patiënten die voor een preventieve diabetesvoetscreening bij ons komen krijgen deze dvd mee of kunnen er om vragen. Klik hier voor en preview.

Openingstijden

Onze openingstijden, actuele wijzigingen in bereikbaarheid, tijden voor het ophalen van nieuwe therapieën of het ophalen of brengen van reparaties of correcties staan vermeld onder het kopje 'contact', klik dan in het blauwe vlak op 'openingstijden'. Neem bij twijfel telefonisch contact op, zodat u niet voor niets komt.