Wij hebben verschillende preventieve, correctieve en/ of protectieve therapieën tot onze beschikking die erop gericht zijn de oorzaak van de klachten te verhelpen en zo de functie van de voet te verbeteren en als dit niet mogelijk is de functie van de voet te behouden. De hulpmiddelen worden met de hand op maat gemaakt en kunnen steeds weer worden aangepast als dit bij vervolgcontroles nodig blijkt.

De verschillende therapieën

Podotherapeutische zolen
Podotherapeutische zolen, zijn soepele relatief dunne inlegzolen die in goedpassende schoenen gedragen kunnen worden. Als de voet- en houdingsfunctie dit toelaat hebben de podotherapeutische zolen een corrigerend effect. Indien deze functie er niet is proberen de inlays de voetstand en houding te behouden en kunnen eventuele pijnplekken ontlast en beschermd worden.

 

Teenorthese
Een teenorthese is een soepel hulpmiddel van siliconen rubber dat overdag tussen en/ of om de tenen in de schoen gedragen wordt en de tenen corrigeert en/ of beschermt.

 

 

Teenprothese
Een teenprothese is een van siliconen rubber gemaakt hulpmiddel dat één of meerdere tenen vervangt om vervorming van de voet tegen te gaan, de functie van de voet behoudt en problemen op andere plaatsen op de voet voorkomt.

 

 

Orthonyxie
Een nagelbeugel van metaaldraad die om de nagelranden haakt, de nagelvorm corrigeert en voorkomt daarmee het (opnieuw) 'ingroeien' van de nagel.

 

 

Verbandtherapieën
Verbandtherapieën kunnen worden gebruikt om acute klachten direct te behandelen of om een eventuele definitieve therapie eerst uit te proberen.

 

 

Taping
Taping wordt veelal toegepast bij acute klachten. Er zijn verschillende manieren van taping en er kunnen verschillende materialen worden gebruikt. Afhankelijk van uw klacht en de gegevens uit ons onderzoek zal er een keuze worden gemaakt voor sporttape of Curetape.

 

Mobilisaties
Wanneer de (mede)oorzaak van uw klacht een 'blokkade' in de voet is dan kan dit worden gemanipuleerd. Voeten functioneren door een blokkade niet optimaal. Om dit optimaal functioneren weer te bereiken kan een manipulatie van de voet nodig zijn.

 

Instrumentele behandeling
Bij een instrumentele behandeling worden likdoorns, overmatig eelt, ingegroeide en/ of verdikte nagels, kloven in hielen behandelt als de pedicure dit niet meer kan, mag of durft of wanneer dit noodzakelijk is bij het aanmeten van een podotherapeutische therapie.

 

 

 

Wondbehandeling
Recente, maar ook langdurige bestaande wonden, die met name voorkomen bij diabetes mellitus patiënten en mensen met vaatlijden, worden regelmatig schoongemaakt en drukvrij gelegd met als doel de wond zo snel mogelijk te laten genezen.

 

 

Oefeningen 
Oefeningen worden meegeven als podotherapeutische interventie, ter ondersteuning van een podotherapeutische interventie en ter preventie. Afhankelijk van de hulpvraag kunnen er verschillende oefeningen gegeven worden ten behoeve van voet, enkel en benen. Dit zijn in de meeste gevallen spierversterkende oefeningen of rekoefeningen. Filmpjes van veel toegepaste oefeningen kunt u vinden op de website van Podomedics. Maak een keuze in het linker submenu.

Advies
Sommige klachten hebben niet direct een hulpmiddel nodig, maar kunnen worden opgelost door een passend advies zoals bijvoorbeeld een voet verzorgingsadvies of een schoenadvies.

 

 

Propodo podotherapeutische maatslippers
Propodo maatslippers zijn dé oplossing voor u als u niet op blote voeten kunt lopen en staan. Heeft u last bij het opstaan uit bed, bij het douchen, in sauna en zwembad, dan is de Propodo maatslipper dé oplossing voor u. De Propodo maatslipper vervangt niet uw eigen schoenen, maar is een goede aanvulling en zorgt voor veel loopplezier. De Propodo maatslipper kan in verschillende kleuren worden uitgevoerd. Kijk voor meer informatie op www.propodo.nl

 

My Slipper
My slipper is de maatslipper waarin uw podotherapeutische zolen zijn verwerkt. Op deze manier kunt u uw podotherapeutische zolen dragen bij warm weer en in huis wanneer u thuis graag zonder schoenen loopt. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar. Denk aan slippers met een bandje achter de hiel, teenslippers, slippers met een band over de voet en dit alles in vele kleuren. Kijk voor meer informatie op www.myslipper.nl

customFORCE
customFORCE is de ultieme podotherapeutische interventie voor wielrenners en mountainbikers. customFORCE laat u optimaal op de fiets zitten en zorgt voor een maximale krachtoverbrenging.