Maatslippers en maatpantoffels

Podotherapie Oost-Nederland maakt verschillende typen maatslippers. De Propodo maatslipper en de My Slipper en de Propodo maatpantoffel. Deze beide soorten maatslippers kunnen worden uitgevoerd in verschillende modellen. Ook zijn er mogelijkheden om sandalen of sloffen te maken. Voor de pantoffels maken we Texelana pantoffels tot een maatpantoffel. De keuze voor een type of model gaat in overleg met u. Hieronder staat onze maatpantoffel en staan de verschillende typen maatslippers beschreven en ziet u voorbeelden van een aantal mogelijkheden. Heeft u nog vragen overleg dan met één van onze podotherapeuten of neem contact op via oostnederland@podotherapie.org of via 053 4325830.

Propodo maatpantoffels

U krijgt lekker warme voeten met onze schapenvacht pantoffels. De Texelana schapenvacht pantoffels zijn gemaakt van zeer hoge kwaliteit schapenvacht van schapen die kleinschalig zijn gehouden. De schapenvacht is een zuiver natuurproduct en is ademend.

U kunt kieze uit twee verstelbare modellen waarin uw podotherapeutische zolen verwerkt worden. Zo heeft u maatpantoffels die doen wat goed is voor uw voeten in combinatie met de heerlijke warmte en het zachte gevoel van de schapenvacht.

Propodo maatslippers

De Propodo maatslippers zijn bedoeld voor mensen met diabetes en reumatische aandoeningen die in veel gevallen aangewezen zijn op orthopedisch schoeisel.

Wanneer u niet kunt staan en lopen zonder hun orthopedisch schoeisel dan kan dit problemen geven als u 's nachts naar de wc moet. U moet uw orthopedische schoenen aan doen en dit verstoort uw nachtrust. Douchen moet al jaren zittend, zwembad, strand en sauna zijn afgezworen. U kunt deze activiteiten wel weer door het dragen van de Propodomaatslippers. Dit wordt door veel dragers van de Propodo maatslippers ervaren als een 'groot geluk'. De Propodo maatslipper is geen vervanger voor uw orthopedische schoenen en zal niet worden gedragen omdat ze zo mooi zijn. Wel kunt u invloed hebben op het uiterlijk doordat er met verschillende kleuren en manieren van afwerken gewerkt kan worden.

Kijk ook op www.propodo.nl

Propododoppen

Het bovenwerk is van Neopreen, waar door het rekt, geen drukplekken veroorzaakt en nat mag worden. Het bovenwerk wordt vastgezet met een gepatenteerde maakwijze met behulp van de Propododoppen ontwikkelt door Jan Laarhuis. Door deze maakwijze is het zwikken van de schacht niet nodig waardoor de loopzool eenvoudig kan worden afgewerkt, kan het bovenwerk eenvoudig worden vervangen en eenvoudig worden los gehaald als er een aanpassing aan het onderwerk gedaan moet worden.  

My Slipper

Deze maakwijze kan ook worden toegepast bij de My Slipper. Het bovenwerk is te verkrijgen in verschillende kleuren en verschillende modellen. Het bovenwerk wordt individueel op maat gemaakt en is dus ook geschikt voor afwijkende voetvormen. Het leren bovenwerk van deze podotherapeutische slipper wordt vastgezet met Propododoppen. Het onderwerk van de My Slipper is opgebouwd in de vorm van uw eigen podotherapeutische zolen. Op deze manier heeft u het gemak van uw podotherapeutische zolen ook in een slipper!

Kijk voor een impressie van de verschillende modellen op www.myslipper.nl of op www.zlippo.nl

Kosten

De Propodo maatslippers en de My Slipper zijn handgemaakte podotherapeutische therapieën die individueel op uw voeten worden aangemeten op een gepatenteerde maakwijze. Dit proces van aanmeten, passen en op maat maken is zeer intensief. De kosten voor een Propodo maatslipper en de My Slipper liggen dan ook veel hoger dan die van een confectieslipper die u in de schoenwinkel koopt. Het aanmeten van podotherapeutische maatslippers is ook alleen zinvol als u in bepaalde omstandigheden niet zonder uw podotherapeutische zolen kunt of wanneer u niet op confectieslippers kunt lopen.

Prijslijst

Podotherapeutisch onderzoek €68
Podotherapeutisch consult €30
Propodo maatpantoffel €150 wanneer u onze podotherapeutische zolen heeft
My Slipper maatslipper met Zlippo bovenwerk €300
Propodo maatpantoffel €300
Propodo maatslipper €300

Bovenstaande prijzen voor maatslippers en maatsloffen zijn inclusief aanmeten, passessies en afleveren.